YIDE: 66 anak yatim terima duit raya RM100 | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Syazwani Sufian

YIDE: 66 anak yatim terima duit raya RM100

OLEH SYAZWANI SUFIAN

AMPANG, 19 JUN: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan menyampaikan sumbangan Aidilfitri sebanyak RM6,600 kepada 66 anak yatim di Rumah Bakti Dato’ Harun, Ampang, di sini, semalam.

Sumbangan diperuntukkan Yayasan Islam Darul Ehsan (YIDE) itu bertujuan menggembirakan anak yatim sempena menyambut Aidilfitri.


Turut hadir Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin.

2234Sehingga hari ini, sejumlah RM1.2 juta diperuntukkan YIDE bagi menyalurkan sumbangan kepada anak yatim di semua daerah.

YIDE adalah sebuah organisasi milik Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dipertanggungjawab menjaga hal ehwal kebajikan anak-anak yatim di seluruh negeri.

YIDE turut berperanan menyalurkan sumbangan kecemasan ‘Ad-Hoc’ kepada mangsa musibah atau malapetaka seperti kebakaran dan banjir dengan menyalurkan kit barangan asas keperluan harian dan wang tunai.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next