MB ucap tahniah kepada Ziyad | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

MB ucap tahniah kepada Ziyad

SHAH ALAM, 17 JULAI: Kemenangan penuh bermakna atlet paralimpik Malaysia, Muhamad Ziyad Zolkefli dalam acara lontar peluru lelaki F20, pada Kejohanan Olahraga Para Dunia 2017 di London mendapat perhatian banyak pihak.

Kenangan manis dicipta anak kelahiran Gombak, Selangor itu turut mendapat perhatian Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali yang menyampaikan ucapan tahniah menerusi Twitter.

“Tahniah Saudara @yardzolkefli di atas rekod baru dunia yang dicipta dalam kejohanan World Para Athletics 2017 di London. Syabas!” tulisnya.


Sabtu lalu, Muhamad Ziyad memecah satu lagi rekod dunia dalam acara yang berlangsung di Stadium London, Queen Elizabeth Olympic Park.

Beliau melakukan lontaran 17.29 meter (m), memperbaharui rekod dunia miliknya yang dilakukan pada temasya Sukan Paralimpik di Rio, tahun lalu iaitu 16.48m.

Pingat perak diraih atlet dari Ecuador, Stalin David Mosquera dengan jarak 16.61m, manakala pemenang pingat emas Paralimpik 2012 Tod Hodgetts dari Australia membawa pulang gangsa dengan lontaran 15.94m.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next