Selangorkini
KENYATAAN MEDIA

Hargai jasa dan pengorbanan pahlawan

OLEH: DATUK SERI DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL

31 Julai, merupakan Hari Pahlawan. Hari Pahlawan disambut saban tahun bagi memperingati jasa dan pengorbanan para pahlawan dan anggota pasukan keselamatan negara yang bermandi darah, keringat dan air mata mempertahankan tanah air yang tercinta.

Bahkan pengorbanan para pahlawan, perajurit dan anggota pasukan keselamatan negara juga merangkumi pengorbanan para keluarga mereka. Sesungguhnya, berdirinya negara kita hari ini adalah dengan jasa dan pengorbanan mereka.

Pengorbanan para pahlawan dan anggota pasukan keselamatan hanya benar-benar dihargai jika kita meneruskan perjuangan mereka.

Hari PahlawanSememangnya kita tidak mampu mengangkat senjata melawan musuh di perbatasan, namun sebagai seorang warganegara kita harus berjuang menentang kezaliman dan menegakkan keadilan demi kedaulatan negara yang tercinta.

Saya mewakili saf kepimpinan dan keluarga besar KEADILAN mengucapkan selamat Hari Pahlawan kepada semua rakyat Malaysia terutama sekali kepada para perajurit serta anggota pasukan keselamatan negara. Terima kasih di atas jasa dan pengorbanan kalian.
Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail
Presiden KEADILAN
Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia


Pengarang :