Lawanlah Kerajaan Kleptokrasi – Tun Mahathir | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Ermizi Muhamad

Lawanlah Kerajaan Kleptokrasi – Tun Mahathir

OLEH ERMIZI MUHAMAD

GOMBAK, 13 OGOS : Bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad menyeru masyarakat Malaysia menolak pentadbiran kleptokrasi yang terus menekan kebajikan rakyat.

Beliau berkata, rakyat mempunyai pilihan memilih pentadbiran kerajaan yang telus demi pembentukan negara yang lebih baik pada masa akan datang.


Tun Mahathir berkata, gabungan Pakatan menjadi penanda aras terbaik membolehkan pembentukan kerajaan telus dizahirkan untuk terus membangunkan Malaysia.

“Penganjuran pelbagai program akar umbi melibatkan komponen Pakatan mewujudkan peluang kepada kita untuk menjalinkan hubungan yang lebih rapat sebagai sebuah komponen yang akan bertanding dalam pilihan raya depan.

“Saya yakin, penyatuan ini mampu mengalahkan Barisan Nasional dan menolak kerajaan kleptokrasi, penyangak dan perompak,” katanya.

CP2A0838-1024x683Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) itu berucap pada Pesta Makanan Tradisional Kelantan yang diadakan di Dewan Beringin Taman Seri Gombak, di sini, pagi ini.

Hadir sama, Timbalan Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Terdahulu, negara kini dilaporkan berada dalam kemelut pentadbiran paling lemah susulan pendedahan media antarabangsa berhubung skandal kewangan membabitkan Kerajaan Persekutuan kini.

Ia termasuklah kelemahan pengurusan syarikat milik kerajaan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB) berhubung kegagalan pembayaran liabiliti syarikat berkenaan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next