Selangorkini
NASIONAL

NTH2.0: Tun M hairan Najib tak malu

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 14 OGOS: Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad hairan bagaimana Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mampu berdepan masyarakat walaupun didakwa merasuah dan mencuri wang cukai diamanahkan rakyat.

Katanya, Najib sepatutnya berani mempertahankan dirinya di hadapan rakyat termasuk tuduhan dalam skandal 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

“Bila ditanya adakah kamu sembunyi sesuatu, dia tidak boleh jawab. Orang yang begitu bangga sekali, kalau berucap tangan dan badannya bergoyang-goyang tetapi kalau ditanya adakah kamu mencuri? Hahaha dia ketawa sahaja. Tak malu langsung,” katanya.

Beliau berkata demikian pada program Nothing To Hide 2.0 (NTH 2.0) di Dewan Raja Muda Musa di sini, petang semalam.

Katanya, sekiranya Najib tidak dapat hadir pada program NTH 2.0, pertemuan lain boleh diaturkan pada bila-bila masa sahaja.

IMG_20170813_165927-1024x683Terdahulu, NTH 2.0 berlangsung tanpa kehadiran Najib seperti program sulung NTH dua tahun lalu.

Najib sekali lagi gagal memenuhi undangan Tun Dr Mahathir yang ingin menjadikan pentas tersebut sebagai medan perdana menteri dan beliau menjawab segala isu yang berlaku di bawah pentadbiran kedua-dua pemimpin itu.

Bagaimanapun, program yang berjalan lancar di Dewan Raja Muda Musa di Kompleks Belia & Kebudayaan, Shah Alam itu bertukar menjadi kecoh apabila beberapa individu bertindak membaling kasut, kerusi dan ‘flare’ ke arah Tun Dr Mahathir yang sedang berucap.

Bagaimanapun beberapa petugas keselamatan berjaya melindungi bekas perdana menteri itu.


Pengarang :