Selangorkini
PBT SELANGOR

Program kayuhan santai semarak sambutan kemerdekaan

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 16 OGOS: Seramai 300 peserta melibatkan komuniti Shah Alam serta ahli kelab basikal menyertai Program Kayuhan Santai sempena Kempen Kibarkan Jalur Gemilang peringkat Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) 2017.

Datuk Bandar Shah Alam, Dato’ Ahmad Zaharin Mohd Saad berkata, program itu turut mendapat kerjasama daripada beberapa agensi antaranya Hikers Climbers, Polis dan Pejabat Pendidikan Daerah Petaling Perdana.

“Para peserta akan berkayuh sejauh 23 kilometer bagi menyerahkan bendera jalur gemilang di beberapa perhentian iaitu sekolah di sekitar Shah Alam.

“Antara sekolah terlibat adalah Sekolah Rendah Kebangsaan Seksyen 2 dan 20, Sekolah Menengah Seksyen 2 dan 16 serta Sekolah Jenis Kebangsaan (T) Ladang Midlands di seksyen 7.

IMG_20170816_093752-1024x683“Kita juga memberikan 200 t-shirt percuma kepada 200 peserta terawal mendaftar,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas Program Kayuhan Santai dan Pemasangan Bendera Jalur Gemilang di Dataran Kemerdekaan Shah Alam, di sini pagi tadi.

Pada masa sama, Zaharin turut memasang bendera jalur gemilang di 40 kenderaan milik majlis itu antaranya jenis kereta peronda, kenderaan pacuan empat roda, lori kompektor, lori open tipper, lori tail serta van jenazah.

Tambahnya lagi, program itu bertujuan menyemarakkan lagi semangat patriotik dan cintakan negara di kalangan kakitangan MBSA serta orang ramai.

=EZY=


Pengarang :