PWB giat anjur aktiviti berdaya wanita | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Syazwani Sufian

PWB giat anjur aktiviti berdaya wanita

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 13 OGOS: Pusat Wanita Berdaya (PWB) terus giat menganjur pelbagai aktiviti dalam usaha memberdaya wanita setempat membabitkan pendedahan serta kemahiran mengikut perkembangan semasa.

Disetiap hujung minggu, PWB setiap DUN sentiasa melaksanakan program bertujuan meningkatkan ilmu pengetahuan disamping membantu wanita menambah pendapatan sampingan.


Terbaru, PWB DUN Sementa dan PWB DUN Subang Jaya menganjurkan kelas masakan anika roti dan pizza

PWB 1 Dalam perkembangan lain, seramai 80 wanita menyertai Program Pengembangan Kapasiti Kepimpinan dan Pendemokrasian DUN Sabak Bernam dan DUN Sungai Air Tawar.

Sebelum ini, Exco Kesihatan, Kebajikan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi menzahirkan rasa bangga terhadap PWB yang telah berusaha melaksanakan pelbagai program pemberdayaan dan ilmu untuk wanita di kawasan masing-masing.

“Saya berharap usaha ini diteruskan dan semoga segala ilmu diperoleh dapat dimanfaatkan wanita Selangor,” katanya.PWB PWV SEMENTA 1 PWB SEMENTA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next