Selangorkini
NASIONAL

Sekadar ziarah, tiada agenda politik – Azmin

OLEH ERMIZI MUHAMAD

GOMBAK, 13 OGOS : Tidak wujud sebarang sentimen politik membabitkan pertemuan pimpinan KEADILAN diketuai Presidennya, Datuk Seri Dr Wan Azizah dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Timbalan Presiden KEADILAN, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, pertemuan dibuat atas dasar hubungan baik kedua-dua parti berkenaan.

Beliau berkata, pertemuan juga dibuat bagi menziarahi Abdul Hadi yang kini berehat selepas menjalani pembedahan, semalam.

CP2A1101-1024x683“Pertemuan itu bersifat ziarah kerana Tuan Guru Abdul Hadi baru sahaja menjalani pembedahan dan di peringkat awal kita dinasihatkan supaya tidak menganggu kerana beliau masih memerlukan rehat.

“Kami menziarah atas prinsip merasakan kami perlu melawat beliau dan mendoakan kesejahteraan serta kesihatannya.

“Namun, kami dimaklumkan doktor juga bahawa Ustaz Hadi diminta berehat untuk satu tempoh sebelum boleh kembali menjalani aktiviti seperti biasa,” katanya.

Beliau ditemui pemberita pada Pesta Makanan Tradisional Kelantan di Dewan Beringin Taman Seri Gombak, di sini, pagi ini.

Sebelumnya, Mohamed Azmin diminta mengulas dakwaan segelintir pihak yang mengeluarkan beberapa kenyataan bersifat spekulasi negatif berhubung pertemuan berkenaan.

Semalam, Mohamed Azmin menemani Wan Azizah bersama Naib Presiden KEADILAN, Profesor Dr Shaharuddin Badaruddin melawat Abdul Hadi di sebuah hospital yang tidak dinamakan.

Kedua-dua pempimpin berkenaan turut berkongsi gambar pertemuan berkenaan di laman sosial masing-masing.


Pengarang :