Selangorkini
NASIONAL

Tun M tidak akan kembali kepada Umno

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 14 OGOS: Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tun Dr Mahathir Mohamad menegaskan beliau tidak akan kembali kepada Umno kerana parti itu tidak lagi memperjuangkan agama, bangsa dan negara.

Beliau berkata, Umno pada masa ini didakwa sudah dirosakkan Presidennya, Datuk Seri Najib Razak dengan perbuatan rasuah dan skandal kewangan.

“Sepatutnya dalam demokrasi mudah sahaja. Umno boleh adakan mesyuarat dan buat undi tidak percaya kepada Najib, jatuhlah Najib tetapi ahli Umno pun tak ada dua ‘benda’.

“Inilah masalah kita hadapi, sebab itu saya tidak mahu lagi dan tidak akan kembali dengan Umno,” katanya pada program Nothing To Hide 2.0 (NTH2.0) di Dewan Raja Muda Musa di sini, semalam.

Katanya, Najib juga didakwa merosakkan Umno sehingga parti Melayu itu tidak lagi dihormati rakyat.

“Umno yang ditubuh Datuk Onn Jaafar dan kemudian dibawa Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak dan Tun Hussein Onn dirampas Najib dan dirosakkan.

“Parti itu tidak lagi memperjuangkan agenda besar iaitu perjuangan untuk agama, bangsa, dan tanah air tetapi perjuangan mendapatkan berapa banyak duit untuk dicuri,” katanya.


Pengarang :