Selangorkini
SELANGOR WANITA & KEBAJIKAN

Santuni pesakit, sebar mesej dakwah

OLEH AFIX REDZUAN

SUNGAI BULOH, 17 SEPT: Kelab Fasilitator dan Sukarelawan (AKTOR-S) Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) meluangkan masa menziarahi pesakit kanak-kanak di Wad Pediatrik, Hospital Sungai Buloh.

Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam, Bahagian Dakwah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Azura Anuar berkata, program ziarah ini juga merupakan peluang untuk menyebarluas mesej dakwah kepada semua lapisan masyarakat.

“Kita menziarahi 50 pesakit di wad 7A dan 8C di Hospital Sungai Buloh. Ini merupakan siri ziarah kelima sepanjang tahun ini.

unknown (23)“Kita bukan sahaja menyantuni mereka tetapi mahu menyebarkan mesej dakwah serta memberikan sokongan kepada pesakit dan keluarga supaya segera sihat seperti sediakala,” katanya.

Hampir 12 sukarelawan bersama-sama menghadiahkan cenderahati berbentuk tuala, makanan dan mainan kepada kanak-kanak sambil diiringi Sister Dhazinatunnisa Mohd Daud.

Selain Hospital Sungai Buloh, program ziarah ini turut dilakukan di Hospital Klang, Hospital Banting, Hospital Kajang, Hospital Serdang dan Hospital Selayang.

Program ziarah ini dimulakan sejak 2012 dan kesemua hospital ini merupakan hospital angkat JAIS.

Siri keenam program ziarah bagi tahun ini akan berlangsung di Hospital Kajang.

=EZY=


Pengarang :