Belanjawan 2018: “Ada sesuatu untuk wanita, tunggu sahaja” | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Nazli Ibrahim

Belanjawan 2018: “Ada sesuatu untuk wanita, tunggu sahaja”

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 13 OKT: Kerajaan Negeri dijangka meningkatkan lagi usaha memberdaya golongan wanita di negeri itu melalui Belanjawan Selangor 2018 yang dibentangkan pada 3 November ini.

Exco Kesihatan, Kebajikan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi, bagaimanapun enggan mengulas lanjut sebaliknya menyerahkan kepada Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali untuk memutuskan perkara itu sebelum membuat pengumuman pada pembentangan belanjawan nanti.


“Insha Allah Ada sesuatu untuk wanita tetapi biarlah Dato’ Menteri Besar yang umumkan. Kalau saya beritahu sekarang tiada kejutan pula nanti,” katanya ketika dihubungi SelangorKini di sini, semalam.

Jelasnya, beliau juga berharap semoga belanjawan kali ini kekal menyeluruh kepada semua lapisan masyarakat khususnya golongan wanita.

Katanya, golongan wanita merupakan antara komponen penting dalam merangka belanjawan yang menuju ke arah ‘belanjawan gender responsif’.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next