Selangorkini
SUKANKINI

Persiapan Selangor ke Sukma 2018 lancar

OLEH HAFIZAN TAIB

PETALING JAYA, 17 OKT: Kontinjen Selangor membuat persiapan rapi bagi menghadapi temasya Sukan Malaysia (Sukma) 2018 di Ipoh, Perak, tahun depan.

Exco Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari, berkata Majlis Sukan Negeri (MSN) Selangor melaksanakan program terbabit mengikut perancangan juga jadual ditetapkan.

“Mulai Januari tahun depan persiapan akan bertambah rancak terutama dalam menyediakan misi terakhir berkaitan pemain dan atlet yang akan terbbit dalam Sukma edisi ke 19 itu.

“Ketika ini proses pemilihan atlet masih lagi dijalankan pada peringkat awal dengan penilaian terhadap prestasi semasa sama ada mereka bertanding di peringkat kebangsaan atau antarabangsa dan juga atlet baru yang menonjol,” katanya kepada SelangorKini di sini, hari ini.

Melalui kejohanan seperti itu, katanya, MSN Selangor dapat mengenal pasti keupayaan dan kemampuan mereka untuk membawa cabaran Selangor dalam Sukma tahun depan.

Selangor menetapkan sasaran mengekalkan kejuaraan dimiliki pada Sukma ke-18 di Kuching, Sarawak, tahun lalu dengan melalui pungutan 59 pingat emas, 73 perak dan 63 gangsa.

=EZY=


Pengarang :