Invest Selangor bantu pelabur dari peringkat awal | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Sabirah Aziz

Invest Selangor bantu pelabur dari peringkat awal

OLEH SABIRAH AZIZ

SHAH ALAM, 13 NOV: Kewujudan agensi khusus seperti Invest Selangor berupaya membantu pelabur memulakan pelaburan dari peringkat awal, di negeri ini.

Exco Pembangunan Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari berkata, ia meliputi proses mengenal pasti tapak dan menyelaras permohonan kelulusan pembangunan.


“Selain itu, agensi ini turut membantu pelabur menyelesaikan masalah dihadapi sama ada membabitkan Kerajaan Negeri mahupun pihak Kerajaan Persekutuan,” katanya.

Beliau berkata demikian menjawab pertanyaan Ahli Dewan Negeri Hulu Kelang, Saari Sungib berkenaan insentif utama Kerajaan Negeri menarik minat pelabur di Selangor Bio Bay, pada sidang Dewan Negeri Selangor (DNS), hari ini.

Pada masa sama, Amirudin berkata, insentif berbentuk kewangan diberikan Kerajaan Persekutuan menerusi agensi seperti Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) dan Malaysian Bioeconomy Development Corporation Sdn Bhd serta agensi lain berkaitan industri bioteknologi.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next