MB: Hormati peringatan Sultan Selangor, kekal keharmonian | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Hafizan Taib

MB: Hormati peringatan Sultan Selangor, kekal keharmonian

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 5 DIS: Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali meminta semua pihak berkaitan menghormati peringatan dizahirkan Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, bagi mengekalkan keharmonian di negara ini.

Dato’ Menteri Besar itu berkata, peringatan itu jelas menggambarkan keperihatinan baginda terhadap kepentingan rakyat di negara ini khasnya di Selangor.


“Titah Sultan Selangor itu harus diberi perhatian oleh semua pihak.

“Dalam keghairahan kita untuk mencari sokongan, kita kena jaga keharmonian semua rakyat Malaysia,” katanya kepada media.

Beliau berkata demikian selepas berakhir Istiadat Penganugerahan Sijil Pengakap Raja bagi Persekutuan Pengakap Selangor disempurnakan Sultan Selangor di sini, hari ini.

Sultan Selangor dalam temubual bersama sebuah media tempatan, menzahirkan kebimbangannya terhadap perkara itu dan meminta ahli politik tidak menggunakan isu sensitif bagi meraihkan sokongan dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Baginda bertitah, isu sensitif mengenai kaum, agama dan yang lain digunakan pihak tertentu bagi keuntungan politik akan memusnahkan keharmonian dan perpaduan rakyat di negara ini.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next