MBI hargai jasa Dato’ Noordin | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Sheeda Fathil

MBI hargai jasa Dato’ Noordin

OLEH SHEEDA FATHIL

PUTRAJAYA, 6 DIS : Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI Selangor) memberi penghargaan kepada Pegawai Kewangan Negeri, Dato’ Noordin Sulaiman sempena persaraan beliau, pada Majlis Makan Malam MBI Group Business Retreat.

Noordin berkata, beliau meghargai pemberian daripada MBI itu dan mengucapkan ribuan terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada beliau selama ini.


“Saya sedaya upaya memberi perkhidmatan terbaik memandangkan sudah diberi kepercayaan memantau pelaksanaan dan dasar dasar kewangan selama berkhidmat di negeri ini.

“Saya amat terharu di atas segala penghargaan diberikan daripada Kerajaan Negeri dan juga MBI memandangkan MBI adalah satu pemerbadanan yang penting juga,” katanya kepada SelangorKini.

Terdahulu, Noordin menerima sekeping sampul tanda penghargaan daripada MBI Selangor yang diserahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya, Yang Mulia (YM) Raja Shahreen YM Raja Othman sambil disaksikan Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali di Restoran Tuscany Hotel Marriot, Putrajaya, semalam.

Pada 1981, Noordin mula berkhidmat di Unit Penyelarasan Pelaksanaan di Jabatan Perdana Menteri.

Pada 2006, beliau dilantik sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri dan pernah menjawat pelbagai jawatan penting seperti Pegawai Daerah Klang, Penolong Ketua Pegawai Daerah dan Setiausaha Majlis Bandaraya Shah Alam.

Pada 1 November 2012, beliau mula menjawat jawatan Pegawai Kewangan Negeri dan menjadi tokoh penting membantu Mohamed Azmin melengkapkan empat belanjawan yang pernah dibentangnya sejak 2014

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next