Selangorkini
SELANGOR

Projek perintis jaga kebersihan di DUN Bukit Gasing

OLEH HAFIZAN TAIB

PETALING JAYA, 21 DIS: Sebanyak 25 tong sampah dipasang di Jalan 1/12 dam Jalan 1/14 berhampiran Jalan Othman, di sini, demi mewujudkan persekitaran bersih di kawasan itu.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Gasing, R Rajiv berkata, pemasangan semua tong sampah bersaiz kecil itu adalah projek perintis di Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Gasing untuk keperluan penduduk tempatan.

“Projek ini kita mulakan di Jalan 1/12 dan Jalan 1/14 dan ia permulaaan di DUN ini juga mungkin di Petaling Jaya.

“Diharapkan selepas ini kemudahan sama akan dapat disediakan di seluruh DUN Bukit Gasing juga Petaling Jaya malah mungkin seluruh Selangor,” katanya kepada media di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata, peruntukan bagi kemudahan itu adalah kira-kira RM9,000 daripada Pusat Khidmat Masyarakat PKM) Bukit Gasing dengan kerjasama Ahli Majlis Majlis Bandaraya Petaling Jaya, Tan Teck Seng.

Katanya, pemasangan tong sampah itu ditumpukan di kawasan rumah kedai dan kontraktor dilantik MBPJ akan menjalankan kerja mengangkut sampah setiap hari.

“Orang ramai diminta bertanggungjawab dan menggunakannya dengan baik supaya kita dapat menjaga kebersihan di sini,” katanya.


Pengarang :