Sultan Selangor tinjau operasi rel urban Prasarana | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Hafizan Taib

Sultan Selangor tinjau operasi rel urban Prasarana

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 16 DIS: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, berkenan berangkat mencemar duli melawat dan meninjau fasiliti rel urban kendalian Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), hari ini.

Disertai DYMM Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin dan kerabat diraja lain, Sultan Sharafuddin menikmati perjalanan sambil mendengar sesi penerangan oleh Pengerusi Prasarana, Tan Sri Khalid Abu Bakar; Presiden dan Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Azmi Abdul Aziz.


Baginda dan rombongan diraja memulakan sesi lawatan itu dari Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Glenmarie, kira-kira jam 10 pagi.

Baginda seterusnya akan berkunjung ke stesen KL Sentral dan beralih kepada perkhidmatan Tren Aliran Transit Massa (MRT) Laluan Sungai Buloh-Kajang dengan perjalanan dari Stesen MRT Muzium ke Stesen MRT Stadium Kajang serta bersantap tengah hari, di Sate Kajang Haji Samuri.

Selepas santapan tengah hari, rombongan diraja kembali ke Stesen MRT Stadium Kajang sebelum berangkat ke Stesen MRT Sungai Buloh untuk meninjau stesen berkenaan.

Rombongan diraja meneruskan perjalanan ke Stesen MRT Merdeka untuk meninjau kawasan berkenaan, termasuk bergambar di ukiran Rukun Negara.

Dari lokasi itu, Sultan Selangor dan rombongan meneruskan perjalanan menggunakan perkhidmatan LRT dari Stesen LRT Plaza Rakyat ke Stesen LRT Hang Tuah dan bertukar ke perkhidmatan Monorel.

Dari situ, rombongan diraja berangkat ke Stesen Monorel Bukit Nanas untuk ke Hotel Concorde, Kuala Lumpur bagi santapan hi-tea.

Program lawatan dijangka berakhir kira-kira jam 6 petang.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next