Selangorkini
SELANGOR

1,000 peserta meriahkan Fun Walk DUN Chempaka

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 1 JAN: Kira-kira 1,000 orang menyertai Fun Walk 10,000 langkah anjuran Pusat Khidmat DUN Chempaka.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Chempaka, Dato’ Iskandar Abdul Samad berkata, program yang bermula sejak malam 31 Disember itu dimulakan dengan Solat Berjemaah dan solat hajat.

Katanya, ia kemudian di serikan dengan persembahan Kelab Teater Pandan dan Forum Perdana Khas menampilkan penalis seperti Brother Shah Kirit Govingier dan Dr Ann Wan Seng.

“Sambutan Ambang Tahun baru 2018 disambut meriah oleh masyarakat pelbagai kaum di Pandan Selangor.

“Kemuncaknya diakhiri dengan Selawat Nabi dan Doa Awal Tahun Baru yang dipimpin oleh Hafiz Razak selaku Pegawai Khas ADN Chempaka.

“Program diteruskan disebelah pagi tahun baru 2018 dengan Program Fun Walk 10,000 langkah yang terbuka kepada semua lapisan umur,” katanya.

Beliau berkata, 500 helai t-shirt turut diberikan percuma kepada peserta mendaftar awal dan program bertemakan Selamatkan Bumi kita disertai pelbagai Kaum.

Turut bersama didalam program Fun Walk 10,000 langkah ialah Yang Dipertua Majlis Ampang Jaya, Hamid Hussein serta Pegawai Bomba dan Polis Pandan Indah.

Peserta diberi sijil penyertaan sebagai tanda penghargaan dari pihak pengajur. Seramai 50 peserta terpilih dari undian menerima hadiah cabutan bertuah semasa majlis penutup Fun Walk.

Iskandar turut bersyukur diatas sambutan luar biasa dari peserta Fun Walk dan berharap akan meneruskan kesinambungan program seperti ini dimasa hadapan.


Pengarang :