SELANGOR

INPENS terima sumbangan 3 kereta Perodua

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 22 JAN: Kolej Antarabangsa INPENS (INPENS) menerima sumbangan tiga kereta (test drive) jenis, Axia dan Bezza dan Myvi model baharu.

Eksekutif Komunikasi Korporat INPENS, Nur ‘Adnin Syamil Halik Bassah berkata, kereta itu disumbangkan oleh Perusahaan Otomobil Kedua (Perodua) untuk pelajar dalam sektor teknologi automotif.

“Sehingga kini INPENS mempunyai enam buah kereta buatan tempatan dan luar negara yang digunakan untuk sessi pembelajaran.

“Semoga dengan ini pelajar-pelajar INPENS di sektor automotif yang baharu mendaftar pada 9 Jan lalu akan menerima manfaatnya dan menjadi pelatih yang mahir,” katanya ketika dihubungi Selangor Kini.

Tambahnya lagi, INPENS komited dalam memberikan latihan bertaraf industri kepada para pelajarnya dengan menyediakan kereta-kereta latihan buatan Eropah khusunya Jerman.

 

“Kita berharap akan ada lebih banyak kerjasama industri bertaraf konglomerat dalam memberikan latihan praktikal kepada pelajar-pelajar jurusan automotif, sistem komputer, elektrik, elektronik dan penyamanan udara,” katanya.


Pengarang :