Matlamat PAKATAN jatuhkan Umno-BN, selamatkan negara dan rakyat | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Nurul Farina Nazlan

Norway

Wartawan

Hafizan Taib

Matlamat PAKATAN jatuhkan Umno-BN, selamatkan negara dan rakyat

OLEH HAFIZAN TAIB

SHAH ALAM, 10 JAN: Pakatan Harapan (PAKATAN) akan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) dengan tujuan utama menjatuhkan Umno-Barisan Nasional (BN) serta menyelamatkan Malaysia dan rakyatnya.

Ketua Biro Guaman PAKATAN Wilayah Persekutuan, Zulhazmi Shariff berkata, PAKATAN dianggotai KEADILAN, PPBM, AMANAH dan DAP tidak berpaksikan perjuangan individu seperti digambarkan pihak tertentu khususnya Umno-BN.


“Tujuan utama menjatuhkan Umno-BN adalah untuk menyelamatkan Malaysia daripada terus terjerumus dalam krisis ekonomi lebih teruk dan imej Malaysia lebih negatif di mata dunia. Menyelamatkan masa depan Malaysia daripada dijahanamkan pemimpin Umno-BN.

“Jika Umno-BN berjaya dijatuhkan nanti, yang akan menerima faedahnya bukan hanya mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad; Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Mohamad Sabu tetapi semua orang,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, ia bukan retorik dan mengajak semua pihak termasuk rakyat berfikir secara positif sekiranya melantik Tun Dr Mahathir sebagai perdana menteri semula boleh memperbaiki Malaysia, bahkan ia lebih baik daripada membiarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Rzak serta Umno-BN terus merosakkan negara.

Jika membebaskan Anwar dan seterusnya mengangkat beliau sebagai perdana menteri, katanya, akan menjadikan Malaysia lebih baik, malahan ia suatu yang mesti diusahakan daripada tidak berbuat apa-apa juga hanya riuh sana sini yang akhirnya membiarkan Najib serta Umno-BN terus berkuasa.

“Malaysia ini kita punya. Malaysia ini hak kita bersama. Tanggungjawab kita mempertahankan hak daripada terus dirosakkan Najib dan Umno-BN,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next