Lembaga Tabung Haji kaji keperluan penstrukturan bayaran haji bersasar mengikut tahap kemampuan dan pendapatan jemaah.
NASIONAL

Pendeposit TH disaran kemas kini profil peribadi

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 19 JAN: Pendeposit Lembaga Tabung Haji (TH) disarankan supaya mengemas kini profil peribadi masing-masing sekiranya terdapat sebarang perubahan alamat, nombor telefon dan penamaan waris.

Pengarah Urusan Kumpulan/Ketua Pegawai Eksekutif TH, Datuk Seri Johan Abdullah berkata, ia bertujuan memudahkan pihaknya menghubungi pendeposit serta mengelakan kes surat tawaran haji tidak sampai kepada penerima.

Katanya, setakat ini hanya 2.9 juta pendeposit sudah mengemas kini profil peribadi masing-masing, berbanding 9.3 juta jumlah keseluruhannya.

“Saya berharap semua pendeposit mengambil perhatian dan tindakan susulan bagi memastikan kelancaran penyaluran makluman penting oleh TH kepada pendeposit,” katanya dalam kenyataan.

Katanya, proses kemas kini itu boleh dilakukan di mana-mana Pejabat Cawangan TH, Pusat Perkhidmatan TH dan Pusat Transformasi Bandar (UTC).

“Proses itu juga boleh dilakukan di mana-mana kaunter rakan strategik TH iaitu Bank Islam, Bank Rakyat dan Maybank Islamik di seluruh negara,” katanya.

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan perkhidmatan TH, orang ramai boleh menghubungi Pusat Panggilan Tabung Haji di 03-6207 1919.


Pengarang :