SELANGOR

Kemeriahan perlawanan akhir Piala ADN Paya Jaras bagai Liga M

OLEH NAZLI IBRAHIM

PAYA JARAS, 16 JAN: Perlawanan Akhir Piala ADN Paya Jaras membabitkan pasukan Rastana FC menentang SGB FC di Stadium Mini Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) baru-baru ini, mendapat sambutan luar biasa.

Kira-kira 1,000 penyokong kedua-dua pasukan hadir menyemarakkan lagi suasana dengan sorakan padu selain paluan gendang menghangatkan pelawanan akhir edisi ke lapan itu.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Paya Jaras, Mohd Khairuddin Othman berkata, sambutan menggalakkan ini jelas membuktikan minat tinggi di kalangan belia di Paya Jaras dalam sukan bola sepak.

“Walaupun stadium kita tidak sebesar stadium Liga Malaysia tetapi saya lihat malam ini dah macam Liga Malaysia, sungguh hangat sekali dengan sokongan padu penyokong.

“Saya ucapkan tahniah kepada semua pihak terutama kedua-dua pasukan yang berentap dalam perlawanan akhir tadi,” katanya kepada SelangorKini.

Jelasnya, selain menjadi mercu tanda baru di Paya Jaras, pembinaan Stadium Mini MBSA itu juga boleh dianggap mampu memberi suntikan sokongan moral kepada belia untuk terlibat dalam sukan bola sepak di Paya Jaras.

Katanya, beliau berharap supaya pasukan yang bertanding di peringkat lebih tinggi tidak melepaskan peluang untuk mengintai bakat-bakat muda yang beraksi dalam pertandingan ini untuk diketengahkan.

Katanya lagi, kejohanan Piala Adun Paya Jaras siri ke-9 akan bermula pada bulan Febuari nanti dengan menjangkakan penyertaan lebih banyak pasukan berbanding 30 pasukan pada kali ini.

Sementara itu, perlawanan akhir Piala Adun Paya Jaras dimenangi pasukan Rastana FC dengan jaringan 3-1 mengatasi pasukan SGB FC.

Juara pertandingan membawa hadiah wang tunai RM3,000 beserta piala iringan dan pingat manakala naib juara membawa pulang hadiah wang tunai RM2,000 bersama piala iringan dan pingat

Manakala di tempat ketiga telah dimenangi pasukan Belia DUN F3 selepas menewaskan D’Damai FC di tempat keempat dengan jaringan empat gol tidak berbalas.


Pengarang :