BERITA UTAMASELANGOR

Selangor tawar Geran Kecil Alam Sekitar dan Teknologi Hijau

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 18 JAN: Kerajaan Selangor menawarkan program Geran Kecil Alam Sekitar dan Teknologi Hijau kepada golongan berkelayakan, kata Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong.

Beliau berkata, permohonan terbuka kepada persatuan dan organisasi bukan kerajaan yang berpangkalan di negeri ini dan menjalankan operasi tidak berasaskan keuntungan.

“Bagi organisasi atau persatuan yang tidak berpangkalan di Selangor, permohonan akan dipertimbangkan jika program atau projek dicadangkan menarik dan mempunyai manfaat spesifik kepada rakyat Selangor.

“Permohonan organisasi bukan berpengkalan di Selangor juga mestilah tidak bercanggah dengan permohonan projek daripada organisasi persatuan komuniti yang berpangkalan di Selangor,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, pelaksanaan permohonan geran meliputi beberapa tempoh tertentu, bermula 3 hingga 31 Januari ini.

Sementara itu, tempoh makluman kelulusan program akan diputuskan, pada 15 Februari ini dan pelaksanaan program akan bermula, pada 15 Februari hingga 15 Jun 2018.

Pemohon juga perlu menyerahkan laporan operasi selewat-lewatnya 30 Jun ini.

Untuk sebarang makluman, orang awam boleh menghubungi talian 03-55447760 dan 03-55447841 atau e-mel di selangor.enviromentgrant2gmail.com.

Maklumat tawaran program juga boleh diakses menerusi laman sesawang www.selangor.gov.my


Pengarang :