Dapat reaksi positif, KDEBWM perluas perkhidmatan ke PBT lain | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Hafizan Taib

Dapat reaksi positif, KDEBWM perluas perkhidmatan ke PBT lain

OLEH HAFIZAN TAIB

SEPANG, 12 FEB: Kumpulan Darul Ehsan Berhad Waste Management (KDEBWM) akan memperluaskan perkhidmatan pengurusan sisa pepejal ke beberapa pihak berkuasa tempatan (PBT) lain di Selangor, tahun ini, selepas mendapat reaksi positif rakyat.

Exco Kerajaan Tempatan, Pemutihan Kilang Haram dan Pembangunan Kampung Baru, Ean Yong Hian Wah, berkata pengambilalihan perkhidmatan berkaitan dibuat anak syarikat Kerajaan Negeri itu daripada Majlis Perbandaran Klang (MPK) sejak Julai 2016, menunjukkan perubahan seperti disasarkan.


“Selepas pengambilalihan itu, kita mendapat maklum balas positif daripada rakyat kerana kita tahu sebelum ini memang Klang berdepan isu kebersihan dan perkara berkaitan.

“Perubahan berlaku ini turut menarik minat PBT lain di Selangor bagi mendapatkan perkhidmatan KDEBWM dan kita akan memperluaskannya bagi tujuan ini,” katanya kepada SelangorKini.

Selepas MPK, KDEBWM turut mengembangkan perkhidmatan pengurusan sisa pepejalnya ke Majlis Perbandaran Selayang (MPS) dan Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) tahun lalu.

=EZY=

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next