Harga minyak mentah dunia kembali meningkat | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Harga minyak mentah dunia kembali meningkat

SINGAPURA 12 FEB: Harga minyak dunia meningkat hari ini, kembali pulih daripada penyusutan besar apabila pasaran saham kembali reda selepas menjunam dalam dagangan minggu lalu, lapor REUTERS.

Bagaimanapun, pertambahan pengeluaran di Amerika Syarikat (AS) menyelubungi pasaran minyak, sekali gus menjejaskan usaha Pertubuhan Negara Pengeksport Petroleum (OPEC) dan Russia untuk menyempitkan pasaran bagi mengukuhkan harga minyak.

Niaga hadapan minyak mentah Brent mencecah AS$63.20 satu tong pada 0117 GMT, menokok 41 cent, atau 0.7 peratus, berbanding penutup sebelumnya.


Niaga hadapan minyak mentah West Texas Intermediate (WTI) berada pada AS$59.68 satu tong. Ia meningkat 48 cent, atau 0.8 peratus daripada penutup terakhir.

Harga lebih kukuh dicatatkan selepas minyak mentah merekodkan penurunan terbesar dalam tempoh dua tahun minggu lalu, apabila pasaran saham menjunam.

SUMBER: REUTERS

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next