SUNGAI BULOH 20 FEBRUARI 2018. Mayat terakhir ditemui kira-kira jam 4.35 petang, lebih kurang 24 kilometer dari lokasi kejadian. NSTP/IHSAN BOMBA
SELANGOR

Semua mangsa tragedi Sungai Gasi berjaya ditemui

OLEH SABIRAH AZIZ

SHAH ALAM, 20 FEB: Kesemua mangsa hanyut ketika memancing di Sungai Gasi berhampiran Kem Sungai Buloh semalam, berjaya ditemui dengan penemuan mangsa terakhir pada petang ini.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata, mangsa kelima ditemui kira-kira jam 4.35 petang tadi, dikenal pasti sebagai Rapawi Jum’ada, 37 tahun.

Katanya, mangsa ditemui kira-kira 24 kilometer dari lokasi kejadian setelah pasukan mencari dan menyelamat (SAR) melakukan operasi di luar lokasi pencarian awal.

Sebelum itu, mangsa keempat dikenali sebagai Jeleha Hashim, 48, ditemui berhampiran Desa Coalfields, kira-kira 19 kilometer dari lokasi kejadian pada 3.45 petang tadi.

Katanya, kedua-dua mayat dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat manakala operasi pencarian yang bermula sejak semalam juga ditamatkan.

Terdahulu, mangsa ketiga, dikenali sebagai Silawati Zailan, 31, ditemui kira-kira 12.30 tengah hari tadi.

Manakala dua lagi mangsa, iaitu Hashir, 38 dan Jamaluddin Rapawi, 14, masing-masing ditemui pada jam 9.50 malam tadi dan 1.26 pagi tadi.

 


Pengarang :