EKONOMISELANGOR

Sepuluh usahawan muda bentang idea produk di hadapan Tengku Amir Shah

OLEH NAZLI IBRAHIM

SUBANG JAYA, 22 FEB: Seramai 10 finalis membentangkan idea produk dan perniagaan masing-masing di hadapan Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah, bagi merebut lima tempat untuk menyertai program SAY ASPIRE.

SAY ASPIRE adalah satu program membantu usahawan muda menambah baik perniagaan bagi membolehkan mereka menembusi pasaran antarabangsa.

Selain mendapat pelbagai latihan dan pendedahan, program yang mendapat sokongan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) itu turut menawarkan bantuan kewangan bernilai RM50,000 daripada Hijrah Selangor.

Pemilihan peserta program cetusan ilham Tengku Amir sendiri dijalankan selama enam bulan membabitkan 100 peserta peringkat awal sebelum melalui beberapa peringkat saringan.

Sesi penilaian 10 finalis yang diadakan di Sunway Resort Hotel & SPA, di sini, hari ini dinilai panel juri yang terdiri daripada Tengku Amir yang juga Penaung Diraja dan Presiden Eksekutif Selangor Youth Community; Pengarah Eksekutif Sunway Group Berhad, Sarena Cheah; Pengarah MATRADE, Mansor Shah dan Ketua Pengarah Eksekutif Hijrah Selangor, Roslim Md Akhir.

 

 


Pengarang :