SELANGOR

Palsu: Selangor nafi gangguan air

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 14 MAC : Kerajaan Selangor menafikan berlakunya gangguan air di kawasan Gombak sebagaimana tular di aplikasi Whatsapp, pagi ini.

Exco Permodenan Pertanian dan Industri Asas Tani, Zaidy Abdul Talib menyarankan orang awam supaya mendapatkan maklumat daripada sumber yang tepat bagi mendapatkan sebarang info lanjut.

“Pengguna dinasihatkan merujuk laman rasmi www.syabas.com.my atau aplikasi mysyabas juga boleh menghubungi pusat panggilan 15300 untuk mengesahkan sebarang info gangguan,” katanya kepada SelangorKini.

Awal pagi ini, tular kenyataan yang mendedahkan gangguan bekalan air di kawasan Gombak ekoran kerja kecemasan dan pembaikan di loji rawatan, bermula 14 hingga 17 Mac ini.

Terdahulu, gangguan bekalan air Selangor pulih sepenuhnya semalam selepas kerja pembaikan paip pengaliran, di kawasan Lembah Klang selesai.

Dilaporkan, 563,663 akaun berdaftar di bawah pengurusan Syarikat Bekalan Air Selangor sebelum ini terjejas susulan masalah perkhidmatan SPLASH, di peringkat Persekutuan.


Pengarang :