SUKANKINI

Real Madrid enggan jual Bale dengan harga murah

OLEH AFIX REDZUAN

GLOBAL, 29 MAC: Real Madrid tidak akan melepaskan penyerang, Gareth Bale pada harga kurang £88 juta atau 100 juta Euro pada musim panas ini.

Pemain Wales yang menyertai Real Madrid pada 2013 itu masih mempunyai baki kontrak sehingga 2022 dilaporkan akan dilepaskan bersama Isco dan Mateo Kovacic bagi membolehkan pasukan menggunakan dana penjualannya mencari pemain baru.

Bale kini bergelut untuk mendapatkan tempat dalam kesebelasan utama ekoran kecederaan berpanjangan tetapi berjaya menjaringkan 12 gol dalam 29 perlawanan musim ini.

Menurut laporan AS.com, masa untuk Bale di Sepanyol kian suntuk tetapi Madrid tidak akan melepaskannya pada harga rendah dan mahu mendapatkan pulangan semula harga yang dibayar lima tahun lalu.

Bale menyertai Real Madrid dari Tottenham Hotspurs denga nilai perpindahan £86 juta dan berjaya menjulang trofi Liga Juara-Juara Eropah pada tahun sama menewaskan musuh setempat, Atletico Madrid di Lisbon, Portugal.

Berdasarkan keadaan semasa, Manchester United, Manchester City dan Chelsea sahaja dilihat mampu untuk membawa beliau kembali ke Liga Perdana Inggeris memandangkan kontak beliau berjumlah £500,000 seminggu.

 

Foto Kredi: Daily Mail


Pengarang :