Selangorkini
SELANGOR

Juwairiya fokus isu kemiskinan di Bukit Melawati

OLEH SYAZWANI SUFIAN

KUALA SELANGOR, 7 MEI: Calon DUN Bukit Melawati, Juwairiya Zulkifli memberi perhatian kepada kebajikan masyarakat bagi menangai isu kemiskinan di kawasannya jika diberikan mandat, pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Katanya, ia susulan ramai penduduk di kawasan itu dari golongan asnaf yang memerlukan perhatian dan bantuan.

“Sebagai bekas pegawai penasihat Exco Kerajaan Negeri, saya memang mengambil berat isu ini dan menjadi fokus saya membantu masyarakat.

“Dengan kedudukan saya pada ketika itu juga, saya bekerjasama dengan pelbagai pihak bagi membincangkan perkara berkenaan dan ini memudahkan proses jika saya dipilih sebagai wakil rakyat,” katanya kepada Selangor kini.

Juwairiya berkata, ketua kampung dan kakitangan Jabatan Kebajikan Masyarakat juga mengenali beliau ketika turun padang bersama Exco Kebajikan, Dr Daroyah Alwi dan kini menyatan sokongan terhadapnya.

“Kita dapat aduan dan maklumat daripada ketua kampung berkenaan permasalahan rarkyat dan apabila saya calon di sini, mereka kelihatan senang kerana urusan lebih mudah walaupun dahulunya mereka adalah lantikan PAS.

“Sebab itu, saya akan membela nasib mereka dengan memperkenalkan program Kerajaan Negeri melalui Inisiatif Peduli Rakyat (IPR) jika diberi mandat pada PRU14 nanti, sekali gus membawa pembaharuan untuk semua kaum,” katanya.


Pengarang :