SELANGOR

Kawasan Melayu kini jadi zon bahaya Umno-BN

OLEH NAZLI IBRAHIM

SUNGAI BULOH, 1 MEI: Daerah mengundi yang dikuasai pengundi Melayu bukan lagi kawasan selamat untuk Barisan Nasional (BN) selepas penduduk itu memberikan sambutan luar biasa kepada calon PAKATAN.

Calon kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Jaras, Mohd Khairuddin Othman berkata, senario ini jauh berbeza ketika beliau berkempen pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) lalu.

“Pada PRU-13 lalu kami tak dapat masuk ke Kampung Paya Jaras Dalam dan Paya Jaras Hulu kerana di situ adalah kubu Umno dan program tidak mendapat sambutan.

“Berbeza kali ini kehadiran saya disambut masyarakat di sini dengan baik sekali, bahkan mereka berjanji akan membantu saya menang pada PRU-14 ini,” katanya kepada SelangorKini selepas menghadiri program perjumpaan dengan wakil jentera di Bukit Darah, di sini, semalam.

Jelasnya, selain dua kampung itu, kehangatan sambutan penduduk di daerah mengundi majoriti pengundi Melayu lain juga sangat dirasai.

Katanya, antaranya daerah mengundi Saujana Utama yang dimasukkan ke dalam kawasan DUN Paya Jaras melalui persempadanan semula Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) baru-baru ini.

Terdahulu, jentera kempen Mohd Khairuddin memperhebatkan lagi kempen mereka di seluruh kawasan DUN Paya Jaras termasuk di kawasan daerah mengundi majoriti Melayu.

=EZY=


Pengarang :