ADN Gombak Setia serah sumbangan Aidiladha | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Sheeda Fathil

ADN Gombak Setia serah sumbangan Aidiladha

OLEH SHEEDA FATHIL

GOMBAK,18 OGOS: Ahli Dewan Negeri (ADN) Gombak Setia, Hilman Idham menyerahkan sumbangan Aidiladha kepada masyarakat di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia.

Sumbangan itu disampaikan pada Majlis Hi-Tea Bersama Rakyat, Sumbangan Kemasyarakatan dan Penyerahan Lembu Korban Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia di Masjid Gombak Utara @ Masjid Zakaria, di sini, semalam.


Hilman berkata, sumbangan bersempena Aidiladha itu berupa 12 ekor lembu yang diserahkan kepada 10 surau dan dua persatuan penduduk DUN Gombak Setia.

“Ia adalah program sumbangan tahunan anjuran Kerajaan Negeri bagi membantu kumpulan sasaran yang dikenal pasti pengurusan masjid dan surau di Selangor.

“Kerajaan Negeri mengambil inisiatif ini bagi melakukan ibadah korban untuk umat Islam di Selangor terutamanya yang tidak berkemampuan atau belum pernah melakukannya,” katanya kepada SelangorKini.

Pada masa sama, Hilman turut mengingatkan kepada orang ramai untuk bersama mendoakan kepada seluruh jemaah Haji Malaysia khasnya dan seluruh dunia amnya yang sedang menunaikan ibadah Haji di Makkah ketika ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Hilman turut menyerahkan sumbangan kemasyarakatan seperti pendidikan, perubatan, perniagaan dan sara diri kepada 30 penduduk DUN Gombak Setia.

Terdahulu, Kerajaan Negeri melalui anak syarikatnya (GLC) mengagihkan sebanyak 1,200 ekor lembu bernilai RM6.4 juta, kepada pengurusan masjid dan surau di seluruh Selangor sempena Aidiladha, tahun ini.

Ia membabitkan kerjasama Pemerbadanan Menteri Besar (MBI Selangor), Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Worldwide Holdings (WHB), Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB), Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB) dan Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next