SELANGOR

Dua pelajar UNISEL raih pingat Taekwando Terbuka

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 27 JUL: Dua pelajar Universiti Selangor (UNISEL) berjaya meraih pingat dalam Kejohanan CK Classic International Open Taekwando Championship Malaysi yang berlangsung di Stadium Melawati, di sini, pada 23 hingga 26 Ogos.

Pengarah Komunikasi Korporat, Hasril Abu Hassan berkata, dua pelajar tersebut adalah Jagdeep Singh Gurdeep Singh dan Siti Nurul Ainil Hilmizan.

“Dalam kejohanan tersebut, Jagdeep berjaya meraih pingat perak manakala Siti Nurul Ainil memenangi pingat gangsa.

“Semoga kejayaan mereka menjadi inspirasi buat pelajar lain dalam mengharumkan nama universiti,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Difahamkan, mereka yang juga wakil Malaysia dalam acara tersebut adalah pelajar Diploma Pengurusan Industri Sukan dan di bawah program “UNISEL Athlete Academic Track”.

Terdahulu, UNISEL memperkenalkan “UNISEL Athlete Academic Track” khas kepada pelajar baharu prasiswazah dan pascasiswazah, pada pengambilan pelajar Jun 2018.

Pengarah Pusat Sukan, Nurul Hanim Mohd Amin berkata, program itu bagi membuka ruang kepada atlet melanjutkan pengajian dengan fleksibiliti tempoh pengajian, kaedah pembelajaran dan penilaian kursus.

“Iai bersifat ‘custom made’ bersesuaian dengan kesibukan jadual latihan dan kejohanan atlet.

“Program ini dibangunkan atas kesedaran dan keprihatinan UNISEL terhadap masa depan kerjaya atlet di Malaysia khususnya,” katanya.


Pengarang :