GM Klang lancar lagu tema, tingkat imej pelancongan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

GM Klang lancar lagu tema, tingkat imej pelancongan

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 10 OGOS: Pelancaran GM Love Klang dan Lagu Tema GM Klang bakal memberi imej baru terhadap pusat pemborong nombor satu, di Malaysia itu.

Pengarah Urusannya, Dato’ Lim Seng Kok berkata, idea terbaharu itu adalah inisiatif memartabatkan Klang dalam pelancongan Malaysia, susulan lantikan sebagai Duta Pelancongan Bandar Klang daripada Majlis Perbandaran Klang.


Katanya, kempen itu bermula dengan projek ‘Photo Wall’, iaitu pengurusan GM menghias dinding di bahagian lobi kompleks dengan gambar yang memperkenalkan tempat menarik dan bersejarah, kebudayaan serta gaya hidup, di Klang.

“Ia bukan sahaja publisiti buat GM dan Bandar Klang tetapi sebagai sumber menyalurkan informasi kepada pengunjung dan pelancongan memandangkan purata pengunjung ke GM Klang kira-kira 20,000 setiap hari.

“Terdapat pelbagai lagi projek yang akan dijalankan selepas ini di bawah kempen sama untuk menarik lebih ramai pelancong ke GM Klang dan Bandar Klang,” katanya.

Seng Kok berkata, inisiatif terbabit turut mendapat sokongan dan kerjasama daripada Tourism Malaysia, Tourism Selangor dan MPK untuk terus meningkatkan pelancong ke Bandar Klang dalam industri pelancongan.

“Lagu tema yang dilancarkan itu juga sebagai satu lagi tarikan untuk menaikkan populariti pusat pemborong GM Klang dan menarik lebih ramai lagi kunjungan ke Klang,” katanya.

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next