EKONOMINASIONAL

Guan Eng berdepan lebih 11,000 rakyat dengar maklum balas SST

OLEH NORHAYATI UMOR

BANGI, 8 SEPT: Menteri Kewangan, Lim Guan Eng sudah mengadakan pertemuan terbuka dengan lebih 11,000 rakyat bagi menjelaskan pelaksanaan cukai jualan dan perkhidmatan (SST).

Beliau berkata, sebanyak 13 sesi pertemuan membabitkan pelbagai negeri untuk menjelaskan dan mendengar maklum balas mereka.

“Seperti apa yang saya lakukan dalam tempoh dua minggu ini tentang cukai SST, saya turun padang dan dengar pendapat rakyat.

“Saya juga baru balik dari Bentong, Pahang dan saya adakan 13 sesi bersama dengan lebih 11,000 orang dengar secara langsung.

“Berdepan dengan 11,000 orang ini adalah satu proses perbicaraan dengan rakyat, saya yakin selepas ini kita akan dengar suara rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas pengumuman rasmi Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) DUN Balakong, di Dewan Demesne Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Langat.

Guan Eng berkata, jika sebelum pilihan raya, rakyat mendengar suara kerajaan dalam ceramah dan kempen kini tiba masanya untuk kerajaan mendengar pula suara rakyat.

 


Pengarang :