SELANGOR

Kerjasama dengan Umno bukti PAS redha khianati amanah rakyat

OLEH NAZLI IBRAHIM

PETALING JAYA, 8 SEPT: Tindak tanduk PAS menjalin kerjasama dengan Umno membuktikan parti itu merelakan pelbagai pengkhianatan Umno terhadap rakyat dan negara.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, parti seperti itu wajar ditolak rakyat khasnya pada Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Seri Setia.

“Walaupun dulu kawan kita tetapi sekarang dia dah kawan dengan Umno-Barisan Nasional (BN). Sekarang, ceramah pun dia dengan Umno-BN.

“Kalaulah dah berkawan dengan Umno-BN maknanya kerosakan yang dibuat selama ini, pencurian dibuat Najib Razak, rosaknya asas ekonomi negara yang dibuat Umno-BN selama ini diredhai oleh seorang lagi calon yang kononnya nak bawa suara rakyat,” katannya.

Beliau berkata demikian pada program ceramah Grand Finale Pakatan Harapan (PAKATAN) PRK DUN Seri Setia, di sini, malam tadi.

Amirudin berkata, pengundi di Selangor jangan terpedaya dengan janji PAS kononnya mahu melaksanakan proses semak dan imbang antara pembangkang serta kerajaan.

Katanya, persidangan Dewan Negeri Selangor (DNS) yang berlangsung baru-baru ini membuktikan proses imbang dan semak di dewan itu sedang berjalan dengan baik.

Beliau berkata, pada persidangan DNS lalu, seramai 35 wakil rakyat termasuk tiga daripada lima pembangkang memainkan peranan berkesan dengan tampil memberi teguran kepada Kerajaan Negeri berhubung dasar.


Pengarang :