1,500 sertai jalan santai 10,000 langkah MDKL | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Hafizan Taib

1,500 sertai jalan santai 10,000 langkah MDKL

OLEH HAFIZAN TAIB

KUALA LANGAT, 24 OKT: Acara berjalan santai 10,000 langkah anjuran Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL) di Dataran Pusat Latihan Penguatkuasa Selangor (PULAPES) di sini, Ahad lalu disertai kira-kira 1,500 peserta dari pelbagai lapisan masyarakat

Yang Dipertua MDKL, Mohamad Zain A Hamid berkata, acara tahunan itu terus dianjurkan bagi memberi kesedaran kepada masyarakat tentang kepentingan amalan gaya hidup sihat dan cergas.


“Acara memasuki edisi ke 5 bermula 2014 berjaya menarik penyertaan penduduk sekitar dari pelbagai umur serta pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam, Institut Pengajian Tinggi Swasta, dan Sekolah Menengah.

“Secara tidak langsung acara ini turut mempromosikan kawasan sekitar Bukit Jugra sebagai kawasan rekreasi keluarga menjadi tumpuan orang awam saban hari,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, Bukit Jugra dikunjungi penduduk di sekitar kawasan terbabit mula mendaki serta berjogging selain menikmati pemandangan indah menghadap Selat Melaka dari Pusat Luncur Udara Bukit Jugra.

“Dalam masa sama peserta turut menikmati pemandangan peserta Kejohanan Paragliding Terbuka Jugra 2018 melakukan penerbangan di dalam kejohanan berkenaan,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next