191 dikurnia pingat sempena Ulang Tahun Keputeraan Sultan Selangor | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Nazli Ibrahim

191 dikurnia pingat sempena Ulang Tahun Keputeraan Sultan Selangor

OLEH NAZLI IBRAHIM

SHAH ALAM, 29 OKT: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Shrafuddin Idris Shah berkenan mengurniakan pingat-pingat sempena menyambut Ulang Tahun Hari Keputeraan Yang ke-72 DYMM Sultan Selangor.

Pada Istiadat Pengurniaan Pingat-Pingat Negeri Selangor Darul Ehsan Bagi Penerima-Penerima Daerah Klang itu membabitkan seramai 191 penerima.


Istiadat yang dilangsungkan di Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz di sini, hari ini disempurnakan Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

Keberangkatan tiba baginda diiringi Dato’ Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya.

Turut hadir Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari dan EXCO-EXCO Kerajaan Selangor.

Pada istiadat itu, seramai 24 orang dikurniakan Pingat Pekerti Terpilih (P.P.T), seorang penerima Pingat Kecemerlangan Sukan Selangor (P.K.S), 38 orang Pingat Perkhidmatan Cemerlang Selangor (P.P.C), 116 orang Pingat Jasa Kebaktian (P.J.K) dan seramai 12 orang lagi Pingat Perkhidmatan Selangor (P.P.S).

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next