Berita Rosmah ditahan SPRM jadi perhatian dunia | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Berita Rosmah ditahan SPRM jadi perhatian dunia

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 3 OKT: Berita penangkapan isteri bekas Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendapat perhatian media dari seluruh dunia.

Tinjauan SelangorKini mendapati, nama ‘Rosmah Mansor’ menjadi trending di laman twitter sehingga jam 5 petang ini.


Selain media tempatan, berita itu turut mendapat perhatian media luar negara termasuk Channel News Asia, Reuters Tops News, BBC News World, Tic Toc by Bloomberg dan TRT World Now.

Di Twitter, BBC News World melaporkan kejatuhan ‘wanita pertama negara’ itu adalah disebabkan rasa cintanya terhadap barangan mewah.

SPRM dalam kenyataannya berkata, Rosmah akan menghadapi beberapa pertuduhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram (AMLATFPUAA) 2001.

“Rosmah akan dibawa ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada 4 Oktober 2018, jam 8 pagi untuk pertuduhan tersebut,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next