Graduan jangan hampakan ibu bapa | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

Graduan jangan hampakan ibu bapa

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 22 OKT: Graduan dinasihatkan supaya tidak menghampakan harapan ibu bapa setelah berjaya menamatkan pengajian dan merangkul ijazah.

Ahli Dewan Negeri Dengkil, Adhif Syan Abdullah berkata, ia penting kerana jasa, pengorbanan dan restu ibu bapa membantu mereka untuk memperoleh kejayaan itu.


“Saya mungkin tidak berpeluang merasainya kerana kesempitan hidup pada masa lalu, jadi peluang yang ada jangan dipersiakan.

“Saya juga percaya pembelajaran itu proses berterusan dan rezeki juga sudah tertulis, namun usaha kita jua yang menjadi titik tolak sesuatu perkara,” tulisnya menerusi Facebook, hari ini.

Dalam kenyataan sama, beliau turut mengucapkan tahniah kepada semua graduan, khususnya di kawasan Dengkil.

“Sesungguhnya tiada apa yang lebih menggembirakan saya daripada melihat anak Dengkil berjaya di luar sana. Walau dalam apa sektor dan pekerjaan sekalipun, ketahuilah bahawa saya amat berbangga dengan pencapaian kalian.

“Saya doakan semuanya berjaya pada masa hadapan dan dapat meneruskan kecemerlangan dalam pelbagai bidang yang diceburi.

“Jangan dilupakan asal usul dan jika berpeluang utk menabur bakti kembali ke kampung halaman, berbuatlah demikian,” tulisnya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next