Hujan dan ribut petir hingga 6 November | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Hujan dan ribut petir hingga 6 November

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 31 OKT: Cuaca di Selangor diramalkan mengalami hujan dan ribut petir sehingga 6 November ini, mengikut Jabatan Metereologi Malaysia (METMalaysia).

Menerusi laman sesawangnya, ia berlaku termasuk di Klang, Hulu Selangor, Gombak, Kuala Selangor, Petaling, Hulu Langat, Petaling, Sabak Bernam dan Sepang.


“Diramalkan pada waktu pagi, cuaca hujan di satu dua tempat, namun kemudian pada waktu petang berubah kepada ribut petir,” kata laporan ramalan itu.

Sebelum itu, METMalaysia turut memaklumkan, musim monsun timur laut atau musim tengkujuh pada tahun ini lebih awal berbanding tahun lalu yang berlaku pada awal November dan berubah mengikut dinamik cuaca serta pelbagai faktor lain.

Musim tengkujuh dijangka mengakibatkan hujan berterusan sehingga tempoh lima hari berturut-turut, bermula hari ini hingga Mac 2019.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next