KBS sahkan berita tular tiga pemain futsal dipanah petir | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

KBS sahkan berita tular tiga pemain futsal dipanah petir

KUALA LUMPUR, 13 OKT: Kementerian Belia dan Sukan (KBS) hari ini mengesahkan laporan berita yang tular mengenai tiga peserta futsal Liga Sukan Untuk Semua (LiSUS) dipanah petir petang tadi.

“Seperti yang tular di beberapa laman sosial, KBS dengan ini mengesahkan tiga peserta futsal LiSUS peringkat kebangsaan dipanah petir sekitar 4.30 petang di Padang MSN (Majlis Sukan Negara), Bukit Jalil,” kata Unit Komunikasi Korporat KBS dalam satu kenyataan.

Menurut kenyataan itu, ketiga-tiga mangsa dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan kini sedang menerima rawatan kecemasan di hospital berkenaan.


KBS menegaskan bahawa keselamatan dan kebajikan ketiga-tiga mangsa adalah keutamaan mereka dan akan memaklumkan sebarang perkembangan dengan segera.

Sementara itu Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman melalui entri di laman Twitter miliknya berkata beliau mengambil maklum tentang insiden tersebut.

“Saya mengambil maklum tentang kejadian peserta LiSUS yang dipanah petir pada 4.30 petang tadi di Padang MSN Bukit Jalil. Ketiga-tiga pemain dihantar ke HUKM untuk rawatan lanjut.

“Keselamatan & kebajikan mereka adalah fokus utama KBS. Doakan semuanya berjalan lancar,” kata Syed Saddiq melalui entri tersebut.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next