Mahathir pengerusikan mesyuarat MB, Ketua Menteri pertama di Putrajaya | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Mahathir pengerusikan mesyuarat MB, Ketua Menteri pertama di Putrajaya

PUTRAJAYA 16 OKT: Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mempengerusikan mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri yang ke-132 di Perdana Putra di sini.

Ini merupakan mesyuarat pertama setelah Pakatan Harapan yang dipimpin Mahathir memenangi pilihan raya umum ke-14 (PRU-14) pada 9 Mei lepas.

Mesyuarat yang bermula pada pukul 10.30 pagi itu, turut dihadiri beberapa Menteri Kabinet dan Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Ismail Bakar serta Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Datuk Ahmad Badri Mohd Zahir.


Antara Menteri Besar dan Ketua Menteri yang hadir ialah Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir, Dato’ Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari, Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu.

Foto: Twitter Amirudin Shari

Pahang, Kelantan dan Terengganu pula dihadiri wakil Menteri Besar masing-masing.

Menteri kabinet yang turut menyertai mesyuarat itu antaranya ialah Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, Menteri Wilayah, Khalid Abdul Samad dan Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Rina Mohd Harun.

Mesyuarat kira-kira dua jam itu bertujuan untuk menyelaras semua perkara di bawah bidang kuasa negeri dan persekutuan bagi memastikan rakyat sentiasa diberi keutamaan.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next