MB: Hentikan buli siber | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Sheeda Fathil

MB: Hentikan buli siber

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 21 OKT: Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari menyeru masyarakat supaya menghentikan kes buli siber membabitkan cucu Presiden Umno, Datuk Seri Zahid Hamidi.

Amirudin berkata, beliau memandang serius perkembangan terbaru membabitkan kanak-kanak berusia 9 tahun itu yang dicemuh dan dilemparkan kata-kata kesat di media sosial terutamanya.


“Saya mengikuti perkembangan kes melibatkan Datuk Seri Zahid Hamidi. Saya percaya beliau akan dibicarakan dengan adil berlandaskan lunas undang-undang negara.

“Segala bentuk penyelewengan dan salahguna kuasa haruslah dibicarakan dan diambil tindakan sewajarnya,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Amirudin berkata, semua pihak seharusnya membiarkan proses undang-undang dilaksanakan dengan tertib.

Let the law takes its course (Biar undang-undang tentukan). Kerajaan Pakatan Harapan komited mempertahankan martabat undang-undang negara serta membicarakan mereka yang menyalahguna kuasa berlandaskan prinsip ‘rule of law’ (‘prinsip undang-undang’),” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next