PITAS jalin kerjasama buka peluang huffaz lanjutkan pelajaran | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

PITAS jalin kerjasama buka peluang huffaz lanjutkan pelajaran

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 28 OKT: Persatuan Institusi Tahfiz Al-Quran Negeri Selangor (PITAS) menandatangani memorandum persefahaman bersama tiga institusi pendidikan dan satu syarikat swasta bagi membuka lebih peluang buat huffaz di Selangor melanjutkan pelajaran.

Acara menandatangani MOU itu berlangsung pada Majlis Konvokesyen Huffaz Kali Ke-2 2018 di Dewan Raja Musa Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor sambil disaksikan Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari.


PITAS di wakili Pengerusinya Muhammad Hafiz Muhamad Haneefa Al-Hafiz menjalinkan kerjasama bersama Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) yang diwakili Timbalan Rektor, Dr Dzulkefli Abd Hamid

Turut bersama dalam menandatangani MOU, Universiti Selangor (UNISEL) pula diwakili Dekan Fakulti Pendidikan dan Sains Sosial, Abdul Razak Aripin; Kolej Hafiz diwakili Pengarah, Muhamad Haneefa Husin sementara Syarikat Awfatech diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Razali Ahmad.

Sempena majlis konvokesyen ini, seramai 720 huffaz dianugerahkan Sijil Syahadah Ithbat 30 juzuk PITAS dan Sijil Penghargaan Khatam Hafazan Al-Quran 30 juzuk.

Secara keseluruhan, Negeri Selangor mempunyai 300 ma’ahad tahfiz yang berdaftar di bawah PITAS dengan 17,000 pelajar di dalam rekod Kerajaan Negeri.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next