Selangor diramal ribut petir hingga Rabu depan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

Selangor diramal ribut petir hingga Rabu depan

OLEH NADIAH ZAMLUS

SHAH ALAM, 4 OKT: Cuaca ribut petir diramalkan berlaku di Selangor sehingga Rabu depan, lapor laman web rasmi Jabatan Metereologi Malaysia (METMalaysia).

Melalui laporan berkenaan, dijangkakan hujan berlaku di kawasan pantai pada waktu pagi sementara kejadian ribut petir diramalkan berlaku di kawasan pedalaman pada waktu petang.


Antara kawasan yang terlibat termasuk Sabak Bernam, Kuala Selagor dan Sepang.

Sementara itu di Hulu Selangor, Gombak, Hulu Langat, Klang dan Petaling dijangka cerah pada hari esok (Jumaat), namun cuaca diaramalkan kembali ribut petir sehingga 10 Ogos.

Sehubungan itu, orang ramai dinasihatkan untuk lebih berwaspada ketika tempoh ini dan sentiasa mendapatkan maklumat cuaca terkini melalui laman web METMalaysia iaitu www.met.gov.my.

Untuk lebih mudah, orang ramai boleh menggunakan aplikasi myCuaca, media sosial METMalaysia, malaysiamet dan twitter @malaysianmet serta MMD Hotline di talian 1-300-22-1638.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next