STAM 2018 bermula Selasa, libatkan lebih 10,000 calon | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

STAM 2018 bermula Selasa, libatkan lebih 10,000 calon

PUTRAJAYA, 14 OKT: Peperiksaan bertulis Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2018 akan dijalankan pada 16, 17, 18, 22 dan 23 Oktober ini.

Dalam satu kenyataan di sini, Kementerian Pendidikan berkata seramai 10,078 calon telah mendaftar untuk menduduki peperiksaan itu yang akan diadakan di 257 pusat peperiksaan di Malaysia dan Kemboja dan dikendalikan oleh 1,102 petugas yang telah dilantik.

Menurut kenyataan itu calon peperiksaan merangkumi pelajar sekolah kerajaan, bantuan kerajaan dan sekolah agama bantuan kerajaan (27 peratus); sekolah menengah agama negeri (48.6 peratus); sekolah menengah agama rakyat (8.4 peratus); sekolah swasta (0.6 peratus); calon persendirian (14.2 peratus) dan calon luar negara (Kemboja) (1.2 peratus).


Calon-calon diingatkan agar merujuk jadual waktu peperiksaan STAM 2018 untuk maklumat mengenai masa peperiksaan serta arahan yang perlu dipatuhi.

“Jadual waktu peperiksaan boleh dimuat turun daripada laman web Lembaga Peperiksaan di alamat lp.moe.gov.my.

“Calon diingatkan supaya membawa kad pengenalan masing-masing ke pusat peperiksaan bagi memastikan pengurusan dan pengendalian peperiksaan berjalan lancar,” demikian menurut kenyataan itu.

SUMBER: BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next