Wiraton: Tabung Untuk Adiwira penghargaan buat anggota keselamatan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Mohd Ezli Mashut

Norway

Wartawan

Afix Redzuan

Wiraton: Tabung Untuk Adiwira penghargaan buat anggota keselamatan

OLEH AFIX REDZUAN

PETALING JAYA, 24 OKT: Pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) Balakong dan Bandar Utama dengan kerjasama Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) menganjurkan acara Wiraton: Tabung Untuk Adiwira.

Program itu bagi mengutip dana yang bakal disumbangkan kepada keluarga enam anggota bomba terkorban dalam operasi menyelamat di Taman Putra Perdana Puchong 4 Oktober lalu.


Inisatif ini dilakukan sebagai memperingati pengorbanan seluruh anggota keselamatan yang berkhidmat dan berkorban nyawa demi keselamatan orang awam serta keamanan negara.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Bandar Utama, Jamaliah Jamaluddin berkata, acara berjalan kaki sejauh tiga kilometer ini akan diadakan pada 24 November hadapan di Dataran Boulevard, Petaling Jaya.

“Kami mensasarkan penyertaan 1,500 peserta dengan yuran penyertaan RM50 seorang.

“Sumbangan ini didedikasikan kepada keluarga anggota terkorban dan sebagai tabung pendidikan untuk anak-anak anggota.

“Dana terkumpul akan disumbangkan terus kepada keluarga mangsa pada acara penutup Wiraton: Tabung Untuk Adiwira,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat MBPJ.

Dalam sidang media sama ADN Balakong, Wong Siew Ki berharap pelbagai lapisan masyarakat akan menyertai acara ini sebagai aktiviti riadah keluarga.

“Acara berjalan kaki ini juga sebagai tanda penghargaan kepada anggota beruniform yang lain seperti Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Polis Diraja Malaysia dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

“Selain itu, terdapat juga persembahan daripada anggota beruniform pada hari acara untuk tontonan pengunjung,” katanya.

Mereka yang berminat untuk menyertai acara larian ini boleh membuat bayaran ke akaun Public Bank – 3185696033 (Pusat Khidnat Adun Balakong) dan menulis perkataan ‘Wiraton’ di bahagian rujukan sebelum 18 November 2018.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next