FKPM UiTM anjur Kolokium Media dan Negara | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

FKPM UiTM anjur Kolokium Media dan Negara

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 7 NOV: Kira-kira 50 siswa Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media (FKPM) jurusan kewartawanan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam, bakal menganjurkan kolokium bertajuk ‘Media dan Negara: Komunikasi, Kuasa dan Konflik’, di kampus itu, pada 17 November ini.

Ahli Jawatankuasa Program, Ahirin Ahirudin berkata, program itu bertujuan menarik minat pelajar tahun akhir untuk mengupas dan membincangkan cabaran media, pada masa hadapan.


Katanya, ia pada masa sama turut mengkomersialkan projek yang berjaya dihasilkan selama tempoh setahun.

“Kami mahu menambah baik dan memperkasakan hasil dapatan akademik projek tahun akhir pelajar Ijazah Sarjana Muda, di fakulti ini.

“Melalui usaha ini, pelajar dapat menambah pengetahuan dan berkongsi ilmu bersama pengamal media serta pensyarah projek tahun akhir mereka, terutama dalam aspek cabaran industri ini selain mendapat penilaian potensi pengkomersialan,” katanya dalam kenyataan.

Katanya, kolokium itu turut memberi manfaat kepada pelajar fakulti, kampus dan UiTM secara keseluruhan.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next