Lawatan ke Julau atas kapasiti sebagai TPM | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Lawatan ke Julau atas kapasiti sebagai TPM

KUALA LUMPUR, 8 NOV: Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menegaskan lawatannya ke Julau, Sarawak, pada Selasa lalu adalah atas kapasiti sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Kenyataan itu sekali gus menolak dakwaan kunjungannya ke negeri bumi Kenyalang itu untuk berkempen bagi pemilihan KEADILAN.

“Saya tak kempen. Saya nak kempen untuk siapa. Saya pun tidak bertanding, malah ia bukan pilihan raya umum, ia negeri pembangkang dan kami mahu menunjukkan Kerajaan Persekutuan tidak melakukan diskriminasi.


“Saya (sepatutnya) pergi ke sana selepas pemilihan parti tetapi secara kebetulan ia ditunda (kepada 10 November),” katanya kepada media selepas program lawatan ke Sekolah Tunas Bakti, Sungai Besi, di sini, hari ini, lapor BERNAMA.

Semalam, Anggota Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Latheefa Koya berkata, lawatan Dr Wan Azizah tidak kena masa kerana menjelang pemilihan terakhir parti itu, di negeri berkenaan.

Beliau mendakwa, Dr Wan Azizah turut diiringi Larry Sng Wei Shien yang sebelum ini secara terbuka menyatakakan sokongan kepada Rafizi Ramli yang juga calon timbalan presiden parti.

Beliau turut mendakwa lawatan itu membabitkan penggunaan jawatan rasmi Dr Wan Azizah dalam Kabinet, selain aset kerajaan, termasuk pengumuman peruntukan RM100,000 untuk membina jalan raya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next